2018. május 23., szerda
Eperdzsem
Minden évben készítek különböző dzsemeket, lekvárokat.
Tavaly volt az első alkalom, hogy cukor nélkül, édesítővel főztem a lekvárt.
Nem nagy mennyiséget csináltam, úgyhogy el is fogyott!
Ebben az évben is cukormentes dzsemek fognak sorakozni a polcon!
Az első az EPER amiből készült.
1,3 kg eper
1 cs. Haas zselésítő
1 ek. DW 1.4 édesítő
Az epret kétszer megmostam, feldaraboltam és burgonyanyomóval összetörtem.
A mosásnál figyeljünk arra, hogy ne áztassuk a gyümölcsöt. Gyorsan mossuk át és már öntsük is le róla a vizet.
Burgonyanyomóval összetörtem egy kicsit, így nem lesz darabos, de nem is olyan mint a lekvár.
Apránként hozzákavartam a zselésítőt és felforraltam. Beletettem a kevéske édesítőt és 5-6 percet főztem vele.
Közben elmostam a mosogatógépben az üvegeket.
Úgy szoktam időzíteni, hogy akkorra mossa el amikorra a dzsem készen lesz. Így a forró üvegekbe tudom beletenni a forró dzsemet.
Rácsavartam az alaposan átmosott üvegtetőket és fejre állítottam őket.
Nem figyeltem, de biztosan úgy maradtak kb. 20-30 percet. De azt mondják, hogy ettől kevesebb idő elég.
Nem dunsztoltam, egyenesen mentek a polcra. Vagyis előtte felcímkéztem és úgy mentek a polcra!!!!
A címkére a kcal és ch értékek kerültek.
Piroska
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Május 13-án búcsú volt anyukámnál. A beszélgetések folytán döbbentem rá, hogy a szomszédban ott áll az áhított bodzafa!!!!! Tavaly nem...
-
3 dkg rizstésztát forró vízbe tettem és fedővel befedtem. 1 ek. olvasztott kacsazsìron megfonnyasztottam egy kis fej vöröshagymát. 2 tojás...
-
Ez egy bögrés recept. 0,66 dl kókusztej, 0,66 dl kókuszliszt, 2 tojás, stevia, reszelt citromhéj. A palacsintasütőben kisütjük, amibe min...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése